Caminada Reus - la Mussara - Reus (La curta)

Organitzat per Associació Excursionista Catalunya de Reus

Reus - Prades - Reus

Data: diumenge, 05 de juny a 12:00

Dates d'inscripció al event: dilluns, 04 de abril de 00:00 a dijous, 02 de juny a 23:55

LES INSCRIPCIONS TANCADES

Qualsevol dubte podeu enviar un correu a reuspradesreus@aecreus.cat

 

 CAMINADA REUS-PRADES-REUS (Variant de la Mussara) Connexió directa control Motllats amb control de la Mussara! Places limitades

 Punt de sortida ( i arribada) : PLAÇA MERCADAL, AL CENTRE DE REUS

Caminada “REUS – PRADES - REUS“- variant de la Mussara a celebrar el dia 5 de juny de 2022, és una marxa a peu, excursionista, no competitiva on preval el repte personal i de superació del participant, així com la germanor i solidaritat entre participants.

Té un recorregut de 35,100 km. amb un desnivell acumulat de 1.050 m.

Els horaris d’obertura i tancament dels controL són els que s'indiquen al quadre

L’horari de sortida a 7 del matí, i l’hora límit d’arribada les 10 de la nit.

Els dorsals dels participants es donaran només el mateix dia, a partir de les 6 h del matí, i també el 30,31 i 1 de Juny al a tenda Skaditrec de Tarragona i 2,3 i 4 de Juny a Interesport de Reus, dins del seu horari comercial

Recomanem llegir el reglament de l'activitat abans de realitzar l'inscripció, Reglament  Caminada Reus-Prades-Reus-2022 (La Curta)

Els menors d'edat (edat mínima inscripció 14 anysel dia de la realtizació de la cursa) hauran de presentar l'autorització corresponent que es pot descarregar desde la secció de reglament de l'activitat, Descarregar autorització per participar menors edat.

El període d’inscripcions començarà el dia 4 de d'Abril fins al 20 de Maig per a tothom. No obstant, l’organització es reserva el dret d’admetre més inscripcions a partir del dia 29 de Maig amb el recàrrec corresponent de 6 €uros, i es podrà fer de les següents maneres:

Pàgina web: En aquest cas cal emplenar les dades que demana la nostra web www.aecreus.cat 

Al local de l’Associació Excursionista Catalunya de Reus: c/. D’Orient, 17 – Baixos, de Reus, ( dilluns i dijous de 7 a 9 del vespre) en efectiu, o bé amb tarja de crèdit.

- A la tenda d'esports INTERESPORT de Reus  dins l'horari comercial ( de dilluns a dissabte de 10 a 20:30 hores)

- A la tenda d'esports SKADITRECS de Tarragona dins l'horari comercial ( de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 h a 20:30 hores)

Taula de Preus
Del 4 d'Abril  al 20 de Maig A partir del 21 de Maig
Federats (**) 20 €                          26 €
No federats 30 €                          36 €
Socis federats entitat organitzadora 12 €                          18 €
Socis no federats entitat organitzadora 22 €                          28 €

(**) Es consideren federats tots els que tinguin la llicència federativa de la FEEC de l’any en curs, i també els que disposin de llicència d’altres federacions adherides a la U.I.A.A., o amb conveni de reciprocitat amb la FEEC.

Per qualsevol dubte o aclariment cal informar-se trucant al telèfon 977.34.50.40 tots els dies feiners de les 19 h. a les 21 h. , o dirigir-se al E-mail reuspradesreus@aecreus.cat.

En cas d'abandonament en algun dels controls la organtizació facilitarà als participants el desplaçament, de seguida que sigui possible fins a Reus.Itinerari

 El mateix que el Reus-Prades-Reus, pero es realiza, després del control dels Motllats, una connexió directa, a través del GR-7 al control de la Mussara

Pots descarregar l'itinerari per al teu dispositiu GPS mitjançant els vincles mostrats a continuació:

RPR-Curta.kml (103 KB) , en format de wikiloc

RPR-Curta.gpx (85 b)  (Sinó es carrega bé, clica a sobre amb el ratolí, boto de la dreta i guardar )

RPR-Curta.gdb (9 KB)

Descàrrega de la ruta en diversos formats, tot i que l’habitual es wikiloc o gpx per qui te GPS garmin

Descripció de la ruta:

REUS, Plaça Mercadal.,Plaça Llibertat c/General Moraguess, , Plaça Almoster, ctra. Castellvell, Castellvell, urb. Picarany, Coll del Rosic, Coll de la Batalla, Font del Roure, Creu dels Noguers ( enllaç!), Cruïlla ctra. La Mussara, Camí de les Tosques, Vilaplana, l’Aleixar, Camí del Mig, Cinc Camins, REUS (Passeig Boca de la Mina, Av. Comerç, c/General Moragues, Plaça Llibertat, Plaça Mercadal.

Senyalització, controls i avituallaments

Tot el recorregut estarà degudament senyalitzat, i a tots els participants se’ls facilitarà un mapa amb la descripció de l’itinerari, on constaran tots els controls de pas, punts d’avituallament i les dades necessàries per poder seguir el camí correcte.

REUS – PRADES- REUS  -  54.800 km.  -  Límit 10 hores
Lloc Identificació Distancia progressiva Distancia entre controls Altitud Temps Horaris
REUS (Plaça Mercadal) Sortida (A) 0   120 0,00 7,00 h.
Coll de la Batalla (1) 10.300 m. 10,300 km. 500 2,00 7,15 – 09,45
Font del Roure (A) 14.000 m. 3,700 km. 890 3,10 7,30 – 11,30
Cruïlla Ctra. Mont-ral (2) 15.900 m. 1,900 km. 980 3,45 7,45 – 11,45
 Cruïlla Ctra. La Musara  (6)          
 Vilaplana  (7) (A)          
 L’Aleixar  (8)          
Boca de la Mina (9)          
REUS (Plaça Mercadal) Arribada (A)          
             
             
             

Fotografies de l'edició actual

Pròximament

Fotografies d'edicions anteriors (Corresponents a la Caminada)

PROPOSTA MENJAR PER CONTROLS.jpg (203 KB)

Desqualificacions

Serà motiu de desqualificiació:

1.- No identificar-se en tots els controls, o passar-los fora de l’horari establert.

2.- No fer la totalitat del recorregut a peu.

3.- No haver segellar tots els controls de pas.

4.- Superar l’hora límit d’arribada.

5.- Embrutar o degradar l’itinerari i la muntanya en general, o contravenir la normativa vigent sobre prevenció d’incendis.

6.- No respectar propietats, masies i conreus per on passi la caminada.

7.- Malmetre la natura.

8.- Llençar qualsevol tipus de deixalles.

9.- No ajudar o prestar atenció a participants que requereixin assistència.

10.- Incompliment del reglament de la prova

Participants

Cal estar en possessió de la llicència federativa de l’any en curs, o en el seu defecte la temporal amb una validesa únicament per la durada de la prova, i que serà lliurada per l’entitat organitzadora. Aquesta llicència temporal no dóna dret a puntuar per la Copa Catalana, i el seu cost està inclòs amb els drets d’inscripció.

L’edat mínima per poder participar és la de 14 anys el dia la realització de la prova . Dur la llicència federativa vigent acompanyada del D.N.I., que haurà de ser presentada a qualsevol membre identificat de l’organitzador que ho sol·liciti.

Caldrà seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització. Comunicar al control més proper qualsevol incidència o accident que hagi observat. En cas de abandonament o incidència cal comunicar-ho a l’organització de la prova, utilitzant el telèfon que consta a la targeta de marcatge.

Cal proveir-se obligatòriament del material de seguritat que exigeixi l’organització:

- Manta tèrmica de 1,4 m. x 2 m. com a mínim.

- Mòbil amb bateria

- Reserva d'aigua

- Tassa (facilitada per l\'organtizació)

Disposicions finals

Tots els participants han de ser conscients de la seva capacitat i preparació tan física com psicològica per afrontar la dificultat de la prova, a més de vetllar per a la seva integritat física durant tot el seu recorregut.

Pel fet d’inscriure’s a la caminada “Reus – Prades – Reus”, el participant declara estar assabentat i acceptar la normativa interna de la prova i les exigències d’aquesta per afrontar-la.

L’organització no es farà responsable dels accidents o danys de qualsevol índole que puguin rebre o produir els participants.

El mal temps no serà obstacle per a la celebració de la prova, si bé l’organització podrà suspendre-la abans de sortir cap participant.

Qualsevol altre cas no previst en aquest reglament serà resolt per l’organització

Per qualsevol dubte o aclariment cal informar-se trucant al telèfon 977.34.50.40 tots els dies feiners de les 20 h. a les 22 h. , o dirigir-se al E-mail reuspradesreus@aecreus.cat.

Reglament Caminada - recorregut reduit- la curta.pdf (724 KB)

CARTELL_22_origi.jpg (203 KB)

Descarregar document de consells mèdics.

Descarregar document de consells mediambientals

Consells mèdics

Les Marxes de Llarga Durada (MLLD) o de Resistència, com la Reus – Prades - Reus en menys de 24 hores, son probes molt dures. Això ho sap tothom qui hi ha participat al menys una vegada: el cansament.., el sofriment.., el què hi faig jo aquí..., les ampolles..., les lesions...

Participar en la Reus – Prades – Reus, o en qualsevol de les moltes que s'organitzen, és una experiència fascinant: conèixer nova gent, nous llocs, sentir i compartir un gran esforç durant moltes hores; conèixer el nostre cos, la nostra energia, les nostres possibilitats... i, és una oportunitat per passar-s'ho bé.

Per gaudir de la Reus – Prades - Reus sense problemes de salut i evitar lesions i sofriments, cal tenir en compte que no hi han fórmules màgiques, però poden ser útils les següents recomanacions i idees:

- És necessari un nivell adequat d'entrenament previ (molts participants o bé no s'entrenen o bé ho fan de manera insuficient).

- Durant la marxa poden haver-hi canvis climàtics: calor, fred, pluja, vent... Cal portar vestimenta adequada (pot fer molt fred el juliol, i calor el gener...), protecció solar, barret, capelina, etc.

- Els peus aguanten un gran esforç mecànic i freqüentment sofreixen lesions, especialment a la pell. És per tant, important protegir-los. Això es pot fer, per exemple, amb esparadrap o altres materials similars (si no os produeixen al·lèrgies) per evitar el frec i la formació d'ampolles, nafres, etc. Emprar calçat i mitjons adequats i provats. Portar mitjons de recanvi. Tallar-se correctament les ungles.

Al document que es pot dewscarregar a la part superior es mostren recomanacions per a un correcte embenatge dels peus.

- Alimentació. Una alimentació correcta és sempre necessària per a la salut i el rendiment físic. Durant la Reus – Prades - Reus s'ha d'augmentar l'ingesta de calories, especialment en forma d'hidrats de carboni (cereals, galetes, fruita, fruits secs, sucs de fruita, entrepans, sucres, mel...) però, sense oblidar els altres nutrients.

També s'ha d'augmentar, especialment, la ingesta d'aigua, és a dir, hidratar-se bé. Degut a l'exercici el nostre organisme requereix molta més aigua que en condicions de repòs o baixa activitat física. Cal beure'n petites quantitats freqüentment. Com a referència, es podria dir que s'hauria de beure aigua en quantitat suficient per no tenir set. Recordar, però, que la set és un mal índex del grau d'hidratació: es pot no tenir set i estar deshidratat. Una altre indicació de bona hidratació seria observar que se segueix produint orina clara, sense observar una disminució significativa de la seva quantitat.

- Descansos. Programar-los a fi de recuperar-se un xic, tant física com psíquicament.

- Assistència. Es important recordar que en cas de necessitat us podeu dirigir als controls on us poden donar indicacions de com trobar ajut, abandonar. O al servei sanitari, un servei d'ambulàncies contractat per l'organització de la Caminada, els quals els trobareu en els punts indicats en el perfil de la travessa. És important tenir coneixements de socorrisme, portar farmaciola (i saber-la emprar!!!), etc. Per seguretat és millor anar amb algú que en solitari.

- Consideracions (geològiques) finals. Els terrenys, les zones muntanyoses, per on passa la Reus – Prades - Reus, es van formar fa milions d'anys. Per experiència sabem que les muntanyes i camins no solen desaparèixer. Per tant, si durant la travessa es nota fatiga intensa, malestar general, dolors articulars... valorar si no val més abandonar. Si no ens veiem capaços d'acabar una d'aquestes travesses en bones condicions físiques i mentals, millor deixar-la, ja hi podrem tornar una altre vegada més preparats.

Consells mediambientals

El respecte pel medi natural és un dels trets d’identitat de la Reus – Prades – Reus, és per això que volem donar-vos unes senzilles recomanacions perquè, entre tots, aconseguim que aquesta Caminada no alteri gens ni mica el recorregut general, que travessa indrets tan emblemàtics com la serralada de Prades.

1. - Abans d’iniciar la Caminada: Comproveu que els vostres bastons van protegits als extrems amb taps de goma, d’altre manera, ‘foradareu’ tot el recorregut causant un impacte a l’entorn natural.

2. - Durant la Caminada: Seguiu els camins marcats i no obriu dreceres, feu servir les papereres que trobareu a continuació dels punts d’avituallament. En cas d’haver consumit una beguda o menjar, guardeu l’envàs o l’embolcall fins al següent control de pas, on hi trobareu papereres, no llenceu deixalles a la muntanya, tampoc les restes orgàniques ja que generen contaminació visual. Respecteu el descans dels veïns i dels animals.

3. - En acabar la Caminada: Dipositeu els diferents tipus de residus acumulats al tram final de recorregut als separant-los correctament.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

logos columnes 2022 A.jpg (767 KB)

Es publicarà a paritir del dia 6 de Juny a les 14 horesr

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

# Usuari
2001 Miquel Torres Ramoneda
2002 Isabel Griera Artigas
2003 JOAN GARCIA MIRANDA
2004 Josep Admetlla Maseras
2005 ARCADI Boronat MERCADÉ
2006 Quico Gómez Moya
2007 Edgar Pinyol Civit
2008 Joan Maria Roigé Tost
2009 Nati Bobet Roure
2010 Azra Kalenda
2011 Monica Aineto Andorra
2012 Ció Aineto Andorrà
2013 Anna Ribes Hernández
2014 Montserrat Boronat Caballe
2015 Salvador Cañís Montagut
2016 Gemma Salvadó Montuenga
2017 Susana Bodi Juan
2018 VICTOR Exposito Cadenas
2020 Isaac Salvat Fargas
2021 Marina Sisteré Moreno
2022 Esther Recasens I Bilbao
2025 Azucena Blanco Figueras
2026 Anna Bonfill Margalef
2027 Josep Vidal Cabre
2028 Eduard Esclasans Junyent
2029 Esther Mayo Martínez
2030 Laia Labad Boix
2031 Neus Sagarra Lamiel
2032 Beatriz Ruiz Giménez
2033 Jordi Badenas Guinjoan
2034 Miriam Ortega Martin
2035 Antonio Gonzalez Ruiz
2036 Xavi Aribau Sole
2037 RUBEN Torres García
2038 Gemma Martínez Llauradó
2039 ROSER ESCOFET CABEZA
2040 Gerard López Escofet
2041 Ester Marcos Milà
2042 Roger Roca Navarro
2043 Anais Gibert
2044 Marc Sanchez Artigas
2045 Cristina Alegre Díaz
2046 Jaume Cros Borras
2047 JAVIER MORILLO TOBAR
2048 ALINA PAULA VASILESCU
2049 Elisenda Gil Núñez
2050 Biel Rius Gil
2051 Alex Mena Muñoz
2052 Jesús MONFIL BLASCO
2053 Sandra Martin
2054 Roger Torrell Domènech
2055 JOSE LUIS VAZQUEZ GALERA
2056 OSCAR PORRES FOLCH
2057 Dàlia Barceló Tost
2058 Lucía Morán González
2059 Enric Petrus Pérez
2060 Laia Juanpere
2061 RICARD PAU CHALES
2062 Jaume Grant Fernandez
2065 Sergi Pascual Pérez
2066 ANTONIO FLORES RAMIREZ
2067 Elsa Alonso Castro
2068 Ana Perez Romero
2069 Juan Montoya Lara
2070 Paki Cozar Serra
2071 DAMIÀ VALLVÉ DOMINGUEZ
2072 Octavio Cabeza Ruiz
Fem servir cookies per oferir un servei millor. Si continua navegant, considerem que n'accepta l'ús. OK | Mes informació